nieuws

Gevaarlijke situaties door afsluiting Merwedebrug

De afsluiting voor vrachtwagens van de Merwedebrug leidt tot levensgevaarlijke situaties. Vrachtauto's die achteruitrijden op de snelweg, verkeersregelaars die ineens opduiken tussen het verkeer en trucks die hen gewoon voorbij razen.
''We houden ons hart vast'', zeggen medewerkers van de VerkeersinformatieDienst die de A27 op camerabeelden in de gaten houden.
Ieder uur haalt Rijkswaterstaat tweehonderd vrachtwagens van de weg. De truckers moeten omrijden omdat er haarscheurtjes in de brug zijn ontdekt.

Verkeersregelaars

Rijkswaterstaat heeft inmiddels maatregelen genomen om nieuwe gevaarlijke toestanden te voorkomen. "We zijn hier zelf ook van geschrokken'', reageert een woordvoerder.
De verkeersregelaars hebben nieuwe instructies gekregen om zichzelf niet in gevaar te brengen.

Kunstmatige file

Om de snelheid uit het aanstormende verkeer te halen, is overdag slechts één rijbaan open. Tussen 21.00 uur en 05.00 uur moet al het verkeer van de snelweg af.
Onderaan de afrit staan dan verkeersregelaars, die de personenauto's direct terug naar de snelweg laten rijden en het zware verkeer naar de omleidingsroute verwijzen. ''Op deze manier is de snelheid er helemaal uit.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl