nieuws

Trotse Agustien over Curaçao: 'Het besef is er nog niet echt'

Curaçao gaat volgend jaar voor het eerst naar de Gold Cup, het internationale landentoernooi voor Midden en Noord-Amerika. Middenvelder Kemy Agustien van FC Dordrecht maakt deel uit van de selectie die geschiedenis heeft geschreven: "Maar het besef is er nog niet echt," vertelt hij aan RTV Rijnmond.
Door de zeges op Antigua en Barbuda (3-0) en Puerto Rico (2-4 na extra tijd) plaatste de ploeg van bondscoach Remko Bicentini zich voor de Caribbean Cup en automatisch ook voor de Gold Cup. "Ik denk dat ik persoonlijk over een aantal jaren pas echt ga nadenken over wat we hebben neergezet. Het is wel historie die we hebben geschreven," zegt Agustien.
De weg was zwaar en lang. Om zich te plaatsen voor de Caribbean Cup en de Gold Cup moest Curaçao drie groepsfases doorstaan. Maar Agustien heeft altijd rekening gehouden met deze prestatie van zijn (ei)land- en ploeggenoten. "Dit was altijd de doelstelling van ons project, wat was begonnen met Patrick Kluivert als bondscoach. Het is nu werkelijkheid geworden. Als je kijkt naar de spelers die we hebben, er is veel betaald voetbal ervaring. Dat is belangrijk. Curaçao heeft flinke stappen gemaakt."
Agustien voelt een enorme waardering op het eiland voor deze kwalificatie. Heel Curaçao leeft mee. "Dit is een geweldige ervaring om mee te maken. Het is geweldig voor de mensen die daar leven voor het voetbal. En voor ons als spelers ook. Het is geweldig om voor je eiland uit te mogen komen en we hebben de mensen iets terug gegeven. Een aantal jaren geleden waren we nog niet zover en nu mogen we tegen enkele mooie landen spelen."