nieuws

Terugluisteren: De Verlenging met Evert-Jan 't Hoen

Honkbalcoach Evert-Jan 't Hoen kent geen wrok nadat hij vorige maand te horen kreeg dat hij na een aantal succesvolle jaren moet vertrekken bij Curaçao Neptunus. Dat zei hij donderdagavond in het radioprogramma De Verlenging. ''Het heeft geen zin om bitter rond te blijven lopen. Dat kan eventjes, maar daarna moet je verder. Neptunus blijft de mooiste club van Nederland en ik gun ze het beste.''
't Hoen kreeg vorige maand, vlak voor de start van de Holland Series, te horen dat Neptunus niet met hem door wilde. ''Dat was een heel ongunstig moment,'' kijkt de coach terug. ''Er gaat gelijk door je hoofd: dan stop ik er gelijk mee. Maar op de training vertelde ik het aan het team en de support en de steun die ik van de spelers kreeg, was overweldigend. Dan loop je niet weg. Dan wil je de klus met elkaar klaren.''

100 jaar Kasteel

Ook ging het in de Verlenging over 100 jaar het Kasteel. Het is dit weekend precies honderd jaar geleden dat de Sparta het stadion in Spangen betrok. Robert Kiss groeide in de jaren zeventig en tachtig letterlijk op in het stadion. Met zijn familie woonde hij in een dienstwoning in het oude Kasteel. Hij keerde terug op voor hem bekende grond.
Verder een reportage over Kemy Agustien. De middenvelder van FC Dordrecht schreef afgelopen week historie met Curaçao, door zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor de Gold Cup, zeg maar het EK voor landen uit Midden- en Zuid-Amerika. Donderdag stond hij, nog enigszins vermoeid, alweer op het trainingsveld aan de Krommedijk.
In De Verlenging ook een vooruitblik op FC Rijnmond en een blik op het komend sportweekend. De Verlenging is iedere donderdag tussen 19.00 en 20.00 uur te horen als er geen Europees- of bekervoetbal is.