nieuws

Honderden miljoenen voor betere bereikbaarheid Rotterdam

Rotterdam
Rotterdam
Het kabinet trekt honderden miljoenen euro's uit om de grote steden beter bereikbaar te maken. De regio Rotterdam-Den Haag krijgt 200 miljoen euro om reizigers en goederen sneller en de plek van bestemming te krijgen.
Nog eens 200 miljoen euro is bedoeld voor een betere doorstroming tussen de Rotterdamse haven en het oosten van Nederland en Duitsland. Verder is er nog 200 miljoen euro voor beschikbaar voor de regio Amsterdam.
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) schrijft vrijdag aan de Tweede Kamer dat het geld komt uit een Infrastructuurfonds. Dat is verlengd tot 2030. Daardoor is in totaal 700 miljoen euro extra vrijgekomen voor investeringen.
Schultz geeft vooralsnog geen geld uit aan de extra stadsbrug in Rotterdam. De nieuwe brug wordt wel opgenomen in lopende onderzoeken. Wethouder Langenberg is blij met die stap en ziet dat als een erkenning.
N59
Ook doet het Rijk mee met het onderzoek naar de duurzame verbreding van de N59 tussen het Hellegatsplein en Zierikzee. De provincies en de gemeenten hebben daarin het voortouw genomen in het veiliger maken van de weg, waarop veel ongelukken gebeuren.
Tot slot heeft de rijksoverheid 100 miljoen beschikbaar voor de verbreding van de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Gouda. Een beslissing over het aanpakken van die weg wordt begin volgend jaar genomen.