nieuws

Treinverkeer spoortunnel Rotterdam grotendeels plat in december en januari

NS Trein
NS Trein © Thijs Kern
Treinreizigers moeten in december en januari rekening houden met veel oponthoud als zij van Rotterdam Centraal naar het zuiden van het land willen reizen. ProRail gaat het spoor in de Willemsspoortunnel en een aantal perrons renoveren. Er rijden op dat stuk daardoor nauwelijks treinen.
Er rijden van 3 tot en met 18 december en van 7 tot en met 22 januari geen of minder personen- en goederentreinen tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Lombardijen.
Volgens ProRail moeten reizigers zich op het ergste voorbereiden. Het is nu nog erg onduidelijk hoeveel en wanneer er wel treinen zullen rijden tijdens de werkzaamheden. Bussen worden ingezet als vervangend vervoer.
Tijdens de werkzaamheden gaat de Willemsspoortunnel dicht. Op het spoor worden de spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen volledig vernieuwd. Ook de bovenleiding krijgt een onderhoudsbeurt.
Daarnaast worden de perrons van station Rotterdam Blaak en Rotterdam Zuid opgeknapt. Onder meer de perrons worden opgehoogd zodat het voortaan gelijk loopt met de treinen. Mensen hebben daardoor een gelijkvloerse instap.
Metroreizigers op station Blaak zullen volgens de RET geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.
Feyenoord
In beide perioden speelt Feyenoord diverse thuiswedstrijden. Er rijden dan geen treinen naar de Kuip. De RET zet die dagen het maximaal aantal trams (18) in op tramlijn 12 om bezoekers te vervoeren.