nieuws

FNV dagvaardt transportbedrijf

FNV
FNV
Vakbond FNV heeft transportbedrijf Koninklijke Rotra uit Doesburg gedagvaard omdat het zijn Nederlandse chauffeurs zou onderbetalen. Daarnaast zou het bedrijf Roemeense chauffeurs ,,weken achter elkaar'' in hun cabine laten bivakkeren, tegen een maandloon van 288 euro.
FNV spreekt van ,,stevige misstanden'' bij het bedrijf, die ingaan tegen het handhavingsconvenant dat Rotra met de Inspectie Leefomgeving en Transport heeft gesloten. De inspectie heeft daarom volgens de bond laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de onderneming. Het convenant wordt niet verlengd, waardoor het bedrijf weer onder regulier toezicht van de inspectie komt te staan.
,,Rotra is van mening dat haar chauffeurs niet alle gewerkte uren uitbetaald hoeven te krijgen en dat haar Roemeense chauffeurs zes weken in hun cabine kunnen bivakkeren'', stelde FNV'er Edwin Atema, die namens de bond toeziet op naleving van de cao in de transportsector. ,,Met dit business model organiseert Rotra valse concurrentie tussen zowel werkgevers als werknemers.''