nieuws

Verdachte moord Udo van Aken blijft zwijgen

Udo
Udo
De man die zegt Rotterdammer Udo van Aken te hebben gedood, wil geen verdere verklaring afleggen. De verdachte zegt geen herinneringen meer te hebben.
De 38-jarige Elvis P.
in april van dit jaar op het politiebureau. Hij zei in het verleden "een Feyenoordsupporter" te hebben doodgestoken. Voor de recherche werd duidelijk dat het om Van Aken ging, die in november 2003 overleed, in de Rosestraat in Rotterdam.
Justitie is nog in afwachting van onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) naar mogelijke DNA-sporen. Verder is een telefoon van de verdachte in beslag genomen. Advocaat Gerard van den Ende: "Maar als dat niets oplevert, is er geen steunbewijs. Dan hebben we alleen de verklaring van mijn cliënt en dat is te weinig voor een veroordeling."

Psychiater

Elvis P. heeft tegenover de recherche gezegd dat hij niets toe te voegen heeft aan zijn bekentenis in april. "Jullie zoeken het verder maar uit." Ook wil hij niet praten met een psycholoog en psychiater. De rechter besloot vrijdag de verdachte naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht te sturen, om hem te observeren.
De verdachte zou op dezelfde dag als hij Udo van Aken doodstak twee straatroven hebben gepleegd, op de Binnenrotte en de Verlengde Willemsbrug. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal pas begin volgend jaar zijn.