nieuws

OM toont beelden moord Mon Cheri

Tijdens de rechtszaak over de moord op de eigenaar van animeerbar Mon Cheri in Rotterdam worden camerabeelden vertoond. Volgens justitie is daarop zowel te moord als de beroving te zien.
In totaal zeven camera's registreren hoe de 'klusjesman' Jim M. binnenkomt en samen met de eigenaar een parketvloer gaat leggen. De man gaat weg, komt terug met een vrouw en kort daarna loopt het uit de hand.
Volgens het OM is te zien dat Jim M. een kus op zijn hamer geeft en daarna het slachtoffer op het hoofd slaat.
Schrikt
Volgens Yehudi Moszkowicz, die de vrouwelijke verdachte bijstaat, tonen de beelden juist de onschuld van zijn cliënte aan.
"Je ziet dat zij een boekje zit te lezen. Als ze rumoer hoort, schrikt zij duidelijk, zij deinst terug. Ze wordt dan ook door de medeverdachte bedreigd. Zij heeft alles onder dwang gedaan: je ziet de angst en de emoties."
Justitie heeft een andere interpretatie van de beelden. "Je ziet dat zij staat te luisteren als er wordt geslagen en daarna helpt zij mee met het leeghalen van de kassa en de fruitautomaat. Volgens de medeverdachte heeft juist zij de suggestie gedaan om het slachtoffer te rippen."
De zaak wordt op 9 november inhoudelijk behandeld. Dan zal ook een compilatie van de beelden worden vertoond. Uit een eerdere zitting is gebleken dat het motief wordt gezocht in de schulden van Jim M.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl