nieuws

Schultz: snellere reparatie Merwedebrug

Minister Melanie Schultz gaat ervan uit dat de Merwedebrug bij Gorinchem sneller gerepareerd zal zijn dan over twee maanden. ''We kijken of we het naar voren kunnen trekken'', zei de bewindsvrouw vrijdag na de ministerraad.
De brug op de A27 is voor het vracht- en busvervoer in beide richtingen gesloten omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt.
Schultz is met de regio aan het kijken hoe de problemen die worden veroorzaakt gezamenlijk kunnen worden opgelost.

Schadeloosstelling

Er wordt ook onderzocht of bedrijven voor schadeloosstelling in aanmerking kunnen komen, zei Schultz. De transportsector heeft grote last van de afsluiting.
Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Vrachtwagens moeten omrijden en busbedrijven zetten busjes in om passagiers toch snel over de brug te krijgen.

Boetes

Vrachtwagens die de afgelopen dagen toch over de brug reden en een boete kregen, hoeven deze niet te betalen. Rijkswaterstaat had de afzetting niet duidelijk genoeg aangegeven.
Inmiddels staan er op de A27 andere borden. Truckers die nu alsnog de afzetting negeren, krijgen wel een definitieve boete.

Haarscheurtjes

De 55 jaar oude Merwedebrug is sinds dinsdag dicht voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo.
Door de haarscheurtjes is het volgens Rijkswaterstaat niet verantwoord om zwaar verkeer te laten passeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl