nieuws

Van Bronckhorst: 'Karsdorp is fit'

Rick Karsdorp kan zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen NEC gewoon in actie komen. De rechtsback van koploper Feyenoord is op tijd fit van de schouderblessure die hij opliep in het EK-kwalificatieduel met Oranje tegen Frankrijk.
''Toen ik hoorde dat Karsdorp zich moest melden bij ziekenhuis schrok ik, maar het valt allemaal mee. Karsdorp heeft wat rust gehad en is fit'', aldus Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst op zijn wekelijkse perspraatje.
Ook aanvaller Steven Berghuis, die zich vanwege een blessure afmeldde voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Oranje, kan tegen de Nijmegenaren spelen. Hij is weer helemaal fit. Overigens zal de rechtsbuiten waarschijnlijk niet in de basis beginnen. Bilal Başaçıkoğlu zal net als tegen Willem II starten.
Vorig seizoen verloor Feyenoord in Nijmegen met 3-1. Het was het begin van serie van zeven nederlagen op rij voor de Rotterdammers. Trainer Van Bronckhorst verwacht niet dat Feyenoord dit seizoen opnieuw in een terugval raakt. ''Wij staan er nu heel anders voor dan vorig seizoen. En NEC heeft een heel ander team'', aldus Van Bronckhorst.
Eljero Elia en verdediger Sven van Beek kunnen binnenkort ook hun minuten gaan maken voor het eerste elftal van Feyenoord. Beide spelers kampten met een blessure, maar zijn bijna hersteld van hun langdurige kwetsuur. Sven van Beek speelde afgelopen week de met Feyenoord 2 tegen Swansea 2 voor de Premier League International Cup. Elia is mogelijk volgende week in de Klassieker tegen aartsrivaal Ajax al inzetbaar.
Feyenoord speelt zondagmiddag om 14:30 uur in Nijmegen tegen NEC. Deze wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl