nieuws

Van Marwijk: Teleurstelling nog niet verwerkt

14-06-Van_Marwijk.cropresize-1.1.tmp.cropresize.tmp.jpg
14-06-Van_Marwijk.cropresize-1.1.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bondscoach Bert van Marwijk gaf maandagmiddag toe dat het nog een beetje vreemd was op Nederlandse bodem te staan. Direct na aankomst op Schiphol, even voor half zes, stapte Van Marwijk het gereedstaande oranje podium op. Met naast hem de spelers.
,,We hebben de teleurstelling nog niet helemaal verwerkt. Als je drieëneenhalve minuut voor het einde van de wedstrijd het WK weggeeft, is dat erg pijnlijk'', keek hij nog even terug op de deceptie zondagavond in Johannesburg waar zijn ploeg de WK-finale met 1-0 verloor van Spanje.
Het vliegtuig met de spelers en staf werd het laatste stukje begeleid door F16's van de Koninklijke Luchtmacht. Twee brandweerwagens spoten een boog water over het toestel. Het gezelschap zou met helikopters naar Noordwijk worden overgebracht, maar dat gebeurde uiteindelijk per bus.
Van Marwijk: ,,We hadden veel vertrouwen in een penaltyreeks. Vooral vanwege de vorm van Maarten Stekelenburg. We hebben wel begrepen dat we het een en ander hebben losgemaakt in Nederland en dat we de mensen veel plezier hebben gegeven. We mogen best trots zijn dat zo'n klein landje tweede wordt op het WK'', sprak Van Marwijk zijn gehoor toe.
Hij werd bijgevallen door aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, die zondag zijn loopbaan afsloot. ,,Ik kan niemand iets verwijten. Het heeft niet zo mogen zijn. Ik ben trots op de jongens en de staf'', sprak de ex-voetballer.