nieuws

Dougall vervangt Sanusi tegen Willem II

Kenneth Dougall zal zaterdagavond in de wedstrijd tegen Willem II hoogstwaarschijnlijk weer in de basis beginnen. De 23-jarige middenvelder zal de de plek innemen van de geblesseerde Ryan Sanusi.
In de vorige wedstrijd tegen AZ (1-1) verving Dougall ook de geblesseerde middenvelder en speelde toen een goede wedstrijd. ''Hij heeft in de vorige wedstrijd aangetoond veel potentie te hebben'', aldus Alex Pastoor.
De trainer van Sparta kan tegen de Tilburgers nog geen beroep doen op de langdurig geblesseerden Daniël Breedijk, Roland Bergkamp en Mathias Pogba. De broer van Manchester United-speler Paul Pogba zal de komende twee wedstrijden zeker nog niet spelen. Breedijk en Bergkamp zullen na de winterstop pas weer aansluiten bij de Kasteelclub.

Saksela
Sparta versterkte zich deze week met de Fins-international Janne Saksela. Hij komt over van de Finse club Rovaniemen Palloseura, een club uit de hoogste divisie van Finland. De 23-jarige speler, die op de gehele rechterflank uit de voeten kan, is in de toekomst de mogelijke vervanger van rechtsback Denzel Dumfries. ''Daar moet je wel rekening mee houden, want de ontwikkeling van Dumfries gaat goed'', aldus Pastoor.
Daarnaast legde Sparta vrijdag het talent Koen Muller vast. Het 20-jarige talent, dat vorig seizoen kampte met langdurig blessureleed, komt transfervrij over van NEC en zal de rest van het seizoen op amateurbasis uitkomen voor Sparta.

RETRO-SHIRTS

Sparta speelt zaterdagavond in retro-shirts tegen Willem II, omdat Het Kasteel dan precies honderd jaar bestaat. Trainer Alex Pastoor geniet van het speciale tenue dat de Spartanen gaan dragen in de jublileumwedstrijd. ''De kleurencombinatie rood, wit en zwart is een favoriet van me. Zeker als de broeken en kousen zwart zijn. Blijer kun je mij niet maken'', aldus de coach van de Kasteelclub, die heeft aangedrongen om volgend seizoen alle thuiswedstrijden in de retroshirts te spelen. Overigens speelt Willem II niet in de speciaal ontworpen shirts, omdat hun spelers daarover geklaagd hebben.

RADIO RIJNMOND

Sparta speelt zaterdagavond om 18.30 uur op Het Kasteel tegen Willem II. Deze wedstrijd is uiteraard live te volgen via Radio Rijnmond. Maandag in Sportclub Rijnmond is er op tv ook een uitgebreide reportage te zien over deze bijzondere wedstrijd.