nieuws

Toornstra: 'Terugblikken houdt ons met beide benen op de grond'

Feyenoord gaat zondag langs bij NEC, de wedstrijd waarin vorig seizoen de negatieve reeks van zeven nederlagen op rij werd ingezet. En ook bij Jens Toornstra gaan daar deze week de gedachtes naar terug.
"Niet dat we er onzeker worden, maar we hebben wel het idee dat dit ons niet weer gaat overkomen. Vorig seizoen was er niets aan de hand, we stonden daar zelfs met 1-0 voor. Of het vervelend is om steeds over vorig seizoen te spreken? Nee, het houdt ons juist met beide benen op de grond."
Jens Toornstra is een vaste waarde bij Feyenoord, al speelt de middenvelder als buitenspeler. Door de manier waarop hij dat invult heeft het wel gevolgen voor de veldbezetting. In positieve zin. "Ik denk dat het team goed staat maar dat komt niet alleen door hoe ik speel. Er staat een echt collectief. Bij tijd en wijle ziet het er ook nog mooi uit. Laten we dat zo houden."
Als beloning voor zijn sterke competitiestart kwam Jens Toornstra deze week op het laatste moment zelfs bij het Nederlands elftal. "Het was leuk. Een bevestiging dat ik goed bezig ben. Al is de 1-0 nederlaag natuurlijk een teleurstelling. Ik hou het sowieso in de gaten hoe het verder gaat, ook als ik straks misschien niet meer bij de selectie zit. Als er mensen wegvallen hou je altijd in je achterhoofd rekening er mee dat je opgeroepen kan worden."