nieuws

Voorzitter Neptunus: 'Kan afgerekend worden op afscheid 't Hoen'

Voorzitter Geoffry Kohl zegt dat het bestuur van Neptunus een risico neemt met het afscheid van de succestrainer Evert-Jan 't Hoen. "Wij kunnen afgerekend worden op deze keuze."
"Maar dat was ook zo met de aanstelling van 't Hoen, een coach zonder Hoofdklasse ervaring," vertelt Kohl. "Wij denken dat Jaarsma goed bij ons past. Een man met een eigen kijk op het spel en een mening. Binnen het bestuur was het besluit breed gedragen. Het was niet makkelijk, maar wel unaniem."
Onder leiding van 't Hoen won Neptunus vele prijzen. De reden van zijn aanzegging was dan ook lang een mysterie. Geoffry Kohl legt uit: "Voor dit seizoen hebben wij al een aantal meetmomenten als bestuurd vastgelegd. Na de Europa Cup hebben wij het besluit genomen om niet door te gaan. Aan de prestaties van Evert kunnen we niets af doen, maar als bestuur moeten wij verder kijken. Vier jaar is een lange periode en wij denken dat er nog meer uit deze selectie te halen is."
Dat moet dan gebeuren met een nieuwe, attractieve speelstijl. "Wij willen zoveel mogelijk prijzen winnen met een stijl van honkballen die Neptunus eigen is. Dat kan met een nieuwe coach misschien een tikje aanvallender. Een nieuwe impuls lijkt ons beter voor de selectie, met oog op de toekomst."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl