nieuws

Videoscheidsrechter bij Rotterdamse bekerduels

Scheidsrechter
Scheidsrechter
De KNVB gaat opnieuw testen met de inzet van een videoscheidsrechter. Dit zal gebeuren bij de duels van Sparta, Excelsior en Feyenoord op 25 en 26 oktober in het bekertoernooi.
Op dinsdag 25 oktober zit er voor het eerst een videoscheidsrechter voor bepalende duels in een busje naast Het Kasteel, als Sparta thuis speelt tegen PSV. De dag erna is er ook zo'n extra scheidsrechter aanwezig bij Feyenoord-Excelsior in de tweede ronde van het bekertoernooi.
In de eerste ronde van de beker werd er ook al getest, toen bij Ajax-Willem II en Feyenoord-FC Oss. Wie de scheidsrechters en videoscheidsrechters zijn tijdens de wedstrijden aan het einde van deze maand wordt later bekend gemaakt.
De Video Assistent Referee, zoals de videoscheidsrechter officieel heet, is een scheidsrechter die de arbitrage kan ondersteunen bij het nemen van cruciale beslissingen in de wedstrijd. Dat doet hij op basis van beelden van de aanwezige camera's in het stadion. Het gaat om een advies bij spelsituaties als penalty's, rode kaartmomenten en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl