nieuws

Verkeersellende Merwedebrug houdt ook in weekeinde aan

Merwedebrug
Merwedebrug
Ook zaterdagochtend was er file voor de Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem. Volgens de VerkeersInformatieDienst was de brug even helemaal afgesloten vanwege een inspectie. Het verkeer werd omgeleid.
In beide richtingen ontstonden files. Rond 11.45 uur was de vertraging volgens de VID in Noordelijke richting 20 minuten. Automobilisten die richting het Zuiden, richting Breda, wilden, moesten rekenen op drie kwartier vertraging door een file van 6 kilometer. Pas aan het einde van de middag werd het rustiger bij de Merwedebrug.
Ook op omliggende wegen was het de hele week druk door de omleidingen en het sluipverkeer dat eigen, snellere wegen zoekt.
De Merwedebrug is sinds dinsdag in beide richtingen afgesloten voor zwaar vrachtverkeer (meer dan 3,5 ton) en bussen. In de brugconstructie zijn haarscheurtjes ontdekt.
De verwachting is dat de brug rond half december gerepareerd zal zijn. Minister Schultz van Verkeer wil gaan kijken of dat naar voren kan worden getrokken, liet ze vrijdag weten na afloop van de ministerraad.