nieuws

Pers nomineert raadsleden CDA, CU/SGP voor titel Politicus van het Jaar

CDA-fractievoorzitter Sven de Langen is voor de tweede keer op rij genomineerd voor de titel 'Politicus van het Jaar van Rotterdam'. Ook de raadsleden Setkin Sies (CU/SGP) en Quérien Velter (SP) dingen mee.
In de jury zitten vertegenwoordigers van de Rotterdamse politieke pers, waaronder RTV Rijnmond. Vorig jaar won Nida-leider Nourdin El Ouali de titel.
De Langen, Sies en Velter zijn volgens de jury genomineerd op basis van dossierkennis en debattalent. Ook is gekeken wie het afgelopen jaar veel voor elkaar wist te krijgen als politicus.
CDA-fractievoorzitter Sven de Langen heeft ruim 20 miljoen euro binnen weten te slepen voor het thema dat hem het meest aan het hart gaat: sport.
CU/SGP-leider Setkin Sies is volgens de jury een baken van rust in de Rotterdamse gemeenteraad. Soms hoor je Sies een heel debat niet, maar weet hij vervolgens met één rake beschouwing de inhoud of de toon van de discussie te beïnvloeden, aldus de jury.
Het SP-raadslid Quérien Velter strijdt al een aantal jaar voor betaalbare huurwoningen en heeft volgens de jury Rotterdam bijna eigenhandig het woonreferendum bezorgd.
De 'Politicus van het Jaar' wordt op 26 oktober bekend gemaakt.