nieuws

Gullit: 'Ik ben trots op Van Bronckhorst'

Ruud Gullit volgt zijn oude club Feyenoord nog altijd en is trots op trainer Giovanni van Bronckhorst. "Ik ben heel blij voor hem. Hij doet het hartstikke goed," vertelt de voormalig trainer en voetballer van de Rotterdammers bij de presentatie van zijn boek 'Kijken naar voetbal'.
Gullit ziet kansen voor Feyenoord om aan het einde van het seizoen nog steeds bovenaan te staan. "Natuurlijk kunnen ze dit volhouden. De druk is wel erg groot. Iets minder druk zou ook goed zijn, want dan kun je beter presteren. Ik ben wel trots op Van Bronckhorst. Hij maakte in het begin natuurlijk ook z'n foutjes. Ik kreeg die tijd niet, jammer genoeg. Maar Cocu kreeg die tijd bijvoorbeeld ook. Je maakt nu eenmaal foutjes in het begin. Het is goed dat ze langer de tijd krijgen."
Even leek het erop dat Gullit assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal zou worden, maar dat liep anders. "Voor nu heb ik bewust de keuze gemaakt om voor mijn zoon van 15 te zorgen, die woont bij mij. Maar hij begint ook al te zeuren dat ik weer wat moet gaan doen. Het kriebelt wel af en toe. Dat zie je ook wel op de manier hoe ik erover praat en in het boek schrijf. Maar het vreet niet aan me, want ik heb een gelukkig leven."
De reden voor Gullit om een boek te schrijven over voetbal is duidelijk. "Ik wil gewoon mijn kijk op voetbal delen. Mooi voetbal is geweldig, maar dan moet je wel een tegenstander hebben die meewerkt. Als die dat niet doet, moet je wat anders verzinnen en de mouwen opstropen. Zoals Feyenoord tegen Manchester United speelde is een voorbeeld daarvan. Ze toonden karakter."
In zijn boek vertelt Gullit over zijn kijk op het huidige voetbal. "Het is niet te ingewikkeld. Ik krijg er complimenten over. Het wordt ook vertaald in het Engels, Fins, Russisch, Spaans en Italiaans. Dat is toch wel leuk."