nieuws

Het Kasteel nu ook in Miniworld Rotterdam

In Miniworld Rotterdam werd zaterdag een maquette van Het Kasteel onthuld ter ere van het 100-jarig bestaan van het stadion van Sparta. "Bij zo'n grote mijlpaal moet je wel", vindt directeur van Miniworld Marc van Buren.
Voor de bouw van Het Kasteel in Miniworld zijn zo veel mogelijk de originele bouwtekeningen gebruikt. "De reacties zijn dan ook positief", zegt Van Buren. "De mensen kunnen niets vinden dat niet klopt. We hebben het Kasteel op eigen kosten gebouwd, maar we zouden het leuk vinden als de Spartanen ons helpen met het terugverdienen van de bouwtijd door een poppetje te kopen en neer te zetten. In totaal zitten er zo'n 700 manuren in. Dat is natuurlijk veel, maar je investeert in het verhaal. Het feit dat Sparta één van de oudste topclubs van Nederland is en dat er vroeger echt een kasteel heeft gestaan is bijzonder."
Ook eigenaar van Het Kasteel en bestuurslid van Sparta Hans van Heelsbergen is trots op deze versie van 'zijn' Kasteel. "Het is heel mooi gemaakt. Ook de Feyenoorders kunnen zo genieten van het stadion. Ik ben heel trots om hiernaar te kijken. Het is goed om Het Kasteel nog eens extra onder de aandacht te brengen, want het is ook een fantastische locatie om te vergaderen of te trouwen. Het is uniek in de wereld dat er een voetbalveld in een kasteel zit."
Een van die supporters die getrouwd is in het stadion is Nathalie Langerak. "Het Kasteel is daardoor een extra bijzondere plek voor mij. Het is echt mijn tweede thuis. Ik vind dat de versie in Miniworld heel erg in detail nagemaakt is. Ik ben er trots op. We hebben ook een plekje in het stadion gekocht. Maar het zit nog lang niet vol, dus er moeten nog meer Spartanen bijkomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl