nieuws

Dordt voor één avond op slot

© politie.nl
Gemeente, opsporingsdiensten en handhavers hebben vrijdagavond grote opruiming gehouden in Dordrecht. Bij de actie Dordt op slot werden onder meer voor 34.000 euro aan achterstallig betalingen geïnd en werden 8 mensen aangehouden.
Politie, gemeente Dordrecht, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en Douane waren met 130 man sterk uitgerukt voor de actie. Het was een zogeheten donkere dagen-offensief; omdat als het donker wordt, de criminaliteit toeneemt. De handhavers richtten zich in alle Dordtse wijken op het verkeer, overlast, bekende overlastgevers en allerlei soorten criminaliteit.
De nummerplaten van zo 'n 15.000 voertuigen werden gescand en vergeleken met gegevens van fiscale wanbetalers, gesignaleerde personen en mensen met achterstallige boetes.
Dordt op slot was volgens de politie een succes: 34.000 euro werd geïnd, waarbij één persoon tekende voor 4.700 euro. Een tweede persoon moest nog 4.000 euro aan boetes betalen. Bijna negentig mensen kregen een bekeuring en bij Dordrecht CS kregen 50 reizigers een boete voor zwartrijden.
Verder werden nog een stiletto en boksbeugel in beslag genomen en werd in een woning een hennepkwekerij-in-bedrijf opgerold.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl