nieuws

Van der Heijden over NEC: 'Vorig jaar telt niet meer'

Jan-Arie van der Heijden denkt niet terug aan de wedstrijd van vorig seizoen tegen NEC. Destijds bleek het verlies in Nijmegen het begin van een reeks van zeven nederlagen op rij. "We staan er nu heel anders voor en focussen op deze wedstrijd."
Veel Feyenoorders verbleven de afgelopen week bij hun nationale team, maar Van der Heijden bleef 'gewoon' in Rotterdam. Feyenoord won alle acht de wedstrijden in de competitie en is dus in vorm. Je kunt je afvragen of zo'n interlandperiode dan wel prettig is. "Het heeft twee kanten. We zaten in een goed ritme, maar hadden ook kleine blessures. Dus het heeft plus- en minpunten. We moeten de scherpte uit de eerste wedstrijden vasthouden. Dat is moeilijk, maar we zijn er klaar voor", vertelt de verdediger.
Van der Heijden is dit seizoen een vaste waarde in de verdediging van de Rotterdammers, maar steeds meer spelers komen terug van een blessure, waaronder Sven van Beek. Dat betekent concurrentie voor Van der Heijden, maar daar gaat hij nuchter mee om. "Ik speel elke wedstrijd zo goed als ik kan. Meer kan je niet doen."
NEC - Feyenoord wordt zondag om 14:30 uur gespeeld en is live te volgen via Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl