nieuws

Amateurvoetbal: Barendrecht onnodig gelijk, ASWH wint

In de Tweede Divisie heeft BVV Barendrecht onnodig puntenverlies geleden. Op de eigen Bongerd werd het 3-3 tegen Koninklijke HFC dat bijna een uur met een man minder speelde. ASWH deed het in de Derde Divisie beter door met 3-2 te winnen van Harkemase Boys.
In de eerste helft kwam Barendrecht niet tot scoren tegen HFC. Wel was er na 35 minuten een rode kaart voor Kevin Sterling die hard doorging op Richie Basoski. Barendrecht wist na rust van het overtal te profiteren en kwam op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Yorik van Deelen en Moreno Marengo. Daarmee leek met nog een kwartier te spelen de wedstrijd gespeeld, maar HFC kwam knap terug met twee doelpunten van Carlos Opoku. In de 88e minuut leek de wedstrijd alsnog beslist na een benutte strafschop van Tim Eekman, maar Barendrecht gaf in blessuretijd de voorsprong opnieuw uit handen. Het bleef bij 3-3. Door het gelijke spel blijft de ploeg van Adrie Poldervaart op de dertiende plaats staan.
Excelsior Maassluis wist wel te winnen. De ploeg won de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys met 3-0 te winnen. Door die overwinning stijgen de Maassluizers naar de vijfde plek. Vincent van den Berg, Dean van Ooijen en Elson de Rosario Almeida maakten de doelpunten.

Derde Divisie

Door drie doelpunten van Peter de Lange heeft ASWH de lastige uitwedstrijd tegen Harkemase Boys met 3-2 winnend afgesloten. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht begon goed in Harkema en kwam op een 2-0 voorsprong. Maar dat voordeel werd snel weggewerkt door Harkemase Boys dat terugkwam tot 2-2. Het was echter opnieuw De Lange die het verschil maakte en de wedstrijd besliste. Door die overwinning blijft ASWH tweede met drie punten achterstand op FC Lisse dat koploper is.
Capelle beleefde een slechte middag. In eigen huis ging het verdiend onderuit tegen DVS '33 Ermelo. Het werd 0-1. Daardoor zakt Capelle van de negende naar de elfde positie. SteDoCo beleefde een nog zwaardere middag. De ploeg verloor met 4-1 van Rijnsburgse Boys, mede door twee rode kaarten in de eerste helft. De ploeg uit Hoornaar kwam nog wel op voorsprong door een goal van Joran Schröder, maar het mocht niet baten. SteDoCo staat nu veertiende.

Hoofdklasse A

Geen van de vijf regioploegen in deze divisie verloor in deze speelronde. Sliedrecht en Zwaluwen speelden tegen elkaar en maakten er een waar doelpuntenspektakel van. Het werd 4-4. Beide ploegen schoten daar echter weinig mee op. Zwaluwen staat nu tiende, terwijl Sliedrecht naar de laatste plaats afzakte. Dat kwam mede doordat concurrent Smitshoek wel wist te winnen. Tegen FC Breukelen werd het 2-3, waardoor Smitshoek naar de dertiende plek stijgt.
RVVH en Spijkenisse wonnen hun partijen ook. Laatstgenoemde deed dat met 1-0 tegen HSV Hoek, waardoor het de koppositie overneemt van Achilles Veen. Die ploeg heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. RVVH versloeg DFS met 3-1 waardoor het nu derde staat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl