nieuws

Sparta gelijk in jubileumwedstrijd Kasteel

Sparta heeft zaterdag het 100-jarig bestaan van Het Kasteel niet weten te opluisteren met een overwinning. De Rotterdammers kwamen in de jubileumwedstrijd niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Willem II. Het punt werd behaald door een treffer in de laatste minuut van Thomas Verhaar.
In de speciale retro-shirts ter gelegenheid van de verjaardag van het stadion was het niet best wat Sparta in de eerste helft tentoonspreidden. De thuisploeg kwam zelf niet verder dan een inzet van Loris Brogno, die na ruim vijf minuten op aangeven van Sherel Floranus ruim naast het doel van voormalig Feyenoord- en Excelsior-doelman Kostas Lamprou kopte.
Aan de andere kant hoefde Roy Kortsmit eveneens weinig in actie te komen. In de slotfase van het eerste bedrijf kreeg de keeper het drukker voor zijn doel. Eerst belandde een voorzet van Jordy Croux op de lat, maar in de 42e minuut was het wel raak voor Willem II. Na zwak verdedigen van de thuisploeg was het Fran Sol die raak schot: 0-1.

Sol scoort weer

Na de thee wilde het nog steeds niet vlotten voor Sparta. De bezoekers uit Tilburg wisten de voorsprong zelfs te verdubbelen, nadat wederom kon worden geprofiteerd van fouten in de Rotterdamse defensie. Het was opnieuw de Spaanse clubtopscorer Fran Sol van Willem II die het afstrafte door van dichtbij binnen te werken.
Uit het niets wisten de mannen van Alex Pastoor twintig minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer te produceren. De twee invallers Finn Stokkers en Craig Goodwin waren daar verantwoordelijk voor, want laatstgenoemde speler gleed een van richting veranderde voorzet van zijn ploeggenoot achter Lamprou: 1-2.

Gelijkmaker

Het doelpunt gaf Sparta vleugels, want direct ging het op jacht naar de gelijkmaker. Goodwin was daarin dichtbij zijn tweede treffer, maar hij schoot in het zijnet. Toch deelde Willem II bijna de genadeklap uit. Een fraai schot van oud-Spartaan Erik Falkenburg belandde echter op de paal en in de rebound was ook Asumah Abubakar niet succesvol.
Na kansen voor Kenneth Dougall (schot gered door Lamprou) en de als stormram fungerende Michel Breuer (naast) sleepte de Kasteelploeg alsnog een punt uit het vuur. Thomas Verhaar schoot vanaf de rand van het strafschopgebied fraai binnen nadat Goodwin goed het overzicht behield en zijn ploeggenoot bediende.

Scoreverloop

0-1 42' Sol
0-2 66' Sol
1-2 69' Goodwin
2-2 90' Verhaar

Opstelling Sparta

Kortsmit; Floranus, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux (46' Vriends); Dougall, Dijkstra, Spierings; Verhaar, Van Moorsel (62' Stokkers) en Brogno (57' Goodwin).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl