nieuws

Britt Eerland met vertrouwen naar EK tafeltennis

Komende dinsdag begint het EK tafeltennis in Boedapest. Een van de Nederlandse deelnemers aan dat toernooi is Britt Eerland uit Schiedam. De tafeltennisster reist met vertrouwen af naar de Hongaarse hoofdstad. "Het gaat momenteel goed met de vorm", zegt Eerland tegenover RTV Rijnmond.
"Als zo'n toernooi begint dan is het altijd weer anders. Ik ga er wel met vertrouwen in", vervolgt de 22-jarige Schiedamse. "Ik ben iemand die in een toernooi kan groeien en dan elke wedstrijd beter gaat spelen. Het zou daarom mooi zijn als ik goed kan beginnen. Veel hangt ook af van de loting."
Medaillekansen liggen voor Eerland mogelijk bij het gemengd dubbel. Op het WK bereikte ze op dat onderdeel samen met Laurens Tromer de kwartfinale. "Wie weet hebben we dan op het EK meer kansen. Dat zou heel mooi zijn."
Na het EK in Boedapest staan in november de kwalificaties voor het EK voor landenteams op het programma. Die wedstrijden speelt Eerland met Nederland in haar eigen Schiedam. "Dat vind ik fantastisch", aldus de tafeltennisster.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl