nieuws

Zaalsporten: Eerste zege basketballers Rotterdam

De basketballers van Rotterdam
De basketballers van Rotterdam © Luka de Kruijf
De basketballers van Forward Lease Rotterdam (foto) hebben zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In de tweede competitiewedstrijd werd in eigen huis Shooters uit Den Bosch met 74-71 verslagen. Het team van coach Armand Salomon komt daardoor op twee punten.
Bij het damesteam van de Rotterdammers ging het niet voorspoedig. Breeman BMW Rotterdam Basketbal ging met ruime cijfers onderuit tegen koploper Lekdetec.nl uit Bemmel: 50-89. Na zeven duels staan de havenstedelingen voorlaatste met twee punten.
Renes/Binnenland uit Barendrecht kwam niet in actie. Volgende week zaterdag spelen de basketbalsters weer. Dan is Lekdetec.nl de tegenstander.

Volleybal

Sliedrecht Sport heeft een passend vervolg kunnen geven aan de goede competitiestart van vorige week. Zaterdag wonnen de volleybalsters opnieuw. Dit keer werd Talentteam met 3-1 verslagen: 25-22, 20-25, 25-12 en 25-13 waren de setstanden.
In de herencompetitie gingen ARBO Rotterdam Volleybal en Nesselande/Voor Elkaar uit Zevenhuizen allebei onderuit. Zij verloren beide met 3-0 op bezoek bij respectievelijk Inter Rijswijk en Coolen-Alterno.

Waterpolo

De waterpoloërs van ZPB H&L Productions blijven uitstekend presteren in de eredivisie. In Ede werd zaterdag gewonnen van Polar Bears: 5-7. Daardoor blijven de Barendrechters ook na drie wedstrijden ongeslagen met negen punten. ZVVS uit Vlaardingen staan ook na het pak slaag bij Schuurman BZC (20-6) nog steeds puntloos onderaan.
Het damesteam van ZPB moest het onderspit delven. Op bezoek in Utrecht bij UZSC werd met liefst 17-6 verloren. Daardoor zijn de waterpolosters na drie wedstrijden hekkensluiter zonder punten.

Handbal

Na acht wedstrijden zijn de handballers van HARO Rotterdam nog steeds niet van de hatelijke nul af. Zaterdag werd op bezoek in Den Haag bij Hellas na een spannende wedstrijd nipt verloren. Door een goal in de laatste seconde trok HARO uiteindelijk aan het kortste eind: 27-26.
HARO Rotterdam is nog altijd de enige ploeg in de eredivisie zonder punten. Vorig seizoen promoveerde het uit de eerste divisie.