nieuws

Feyenoord wint in blessuretijd van NEC

Feyenoord heeft zondag de negende opeenvolgende zege in de eredivisie geboekt en blijft ongeslagen koploper. De Rotterdammers wonnen moeizaam bij NEC: 1-2. Na een vroege achterstand waren het Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer die Feyenoord in de slotfase alsnog drie punten bezorgden.
De bezoekers uit Rotterdam begonnen aanvallend aan de wedstrijd. Zo was Dirk Kuyt binnen vijf minuten betrokken bij twee mogelijkheden voor Nicolai Jørgensen. De international van Denemarken werkte de bal van dichtbij echter over het doel van keeper Joris Delle. Ook werd Kuyt zelf in stelling gebracht, maar aan zijn inzet ontbrak kracht.

Jones in de fout

Aan de andere kant was het voor NEC wél meteen raak. Julian von Haacke werd door niemand aangepakt en bediende zodoende Mohamed Rayhi, die vervolgens Feyenoord-doelman Brad Jones grof in de fout zag gaan en met zijn schot de thuisploeg verrassend op voorsprong zette: 1-0.
De jacht naar de gelijkmaker verliep moeizaam voor Feyenoord. NEC hield de poort achterin gesloten en de Rotterdammers kwamen niet verder dan matige pogingen van Jens Toornstra en Karim El Ahmadi. De thuisploeg loerde vooral op de counter en werd op die manier enkele keren dreigend via Rayhi en Reagy Ofosu.
Na de thee voerden de mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst de druk op in het Goffertstadion, maar grote kansen leverden dat vooralsnog niet op. Rayhi - de enige doelpuntenmaker en tevens Nederlander van NEC- kreeg wel een gigantische mogelijkheid. Hij vuurde in het strafschopgebied echter over.

Alles of niets

Naarmate de wedstrijd vorderde begonnen de krachten weg te vloeien bij de thuisploeg en zette Feyenoord nog een tandje bij. Met het inbrengen van Steven Berghuis en Michiel Kramer voor Toornstra en Jan-Arie van der Heijden gooiden de Rotterdammers alles op de aanval en dat resulteerde wel in grote kansen.
Aan de hand van Jørgensen werd Feyenoord steeds gevaarlijker. Nadat hij een aantal keren ongelukkig was in de afronding, maakte hij tien minuten voor tijd wel gelijk door na een inzet van Berghuis op de paal van dichtbij binnen te tikken: 1-1. De Deen stond uiteindelijk ook aan de basis van het winnende doelpunt. Na een schot op de paal was het uitgerekend zijn concurrent Kramer die in de rebound binnen knikte.
Feyenoord staat na negen wedstrijden bovenaan in de eredivisie met de volle buit van 27 punten. De voorsprong op directe concurrent en regerend landskampioen PSV bedraagt liefst negen punten. Volgende week neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen Ajax.

Scoreverloop

1-0 8' Rayhi
1-1 80' Jørgensen
1-2 90' Kramer

Opstelling Feyenoord

Jones; Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden (70' Kramer), Kongolo; El Ahmadi, Kuyt (90' Woudenberg), Vilhena; Basacikoglu, Jørgensen en Toornstra (66' Berghuis).