Excelsior verliest onnodig van Roda JC

Excelsior heeft zondag een onnodige nederlaag geleden. De Kralingers gingen in eigen huis met 1-0 onderuit tegen Roda JC door een goal van David Boysen. Door het verlies blijft Excelsior tiende in de eredivisie met tien punten uit negen gespeelde wedstrijden. De vooorsprong op hekkensluiter PEC Zwolle bedraagt vier punten.
Het was een wonder te noemen dat Excelsior zich in de openingsfase van het duel niet beloonde het geplaagde Roda JC. De thuisploeg domineerde, speelde fris en creëerde bovendien veel kansen. Zo was debutant Mike van Duinen een aantal keren dichtbij zijn eerste doelpunt voor Excelsior en hadden ook Jurgen Mattheij en Kevin Vermeulen het vizier niet op scherp staan.
Na het sterke begin van de Kralingers nam Roda JC iets meer initiatief, maar verder dan een schot van Tom Van Hyfte over het doel van zijn Belgische landgenoot Tom Muyters kwamen de Limburgers niet. Op slag van rust lukte het Excelsior wederom niet om toe te slaan. Na een schitterende counter werkte Luigi Bruins de bal naast.
In de tweede helft kwamen de Limburgers echter onverdiend op voorsprong. David Boysen ontving de bal in het zestienmetergebied en schoof beheerst achter Muyters: 0-1. Ondanks aanvallende wissels van trainer Mitchell van der Gaag lukte het Excelsior niet om te scoren. Onder andere Henrico Drost en invaller Nigel Hasselbaink wisten het net niet te vinden.