nieuws

'N3 overbelast door uitgeweken vrachtverkeer'

Er moet volgens de VVD snel groot onderhoud worden gepleegd aan de N3 bij Dordrecht. De provinciale weg verkeert al langer in slechte staat en wordt sinds afgelopen week zwaar belast door vrachtverkeer na het deels afsluiten van de Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem.
De Merwedebrug is sinds dinsdag in beide richtingen afgesloten voor zwaar vrachtverkeer (meer dan 3,5 ton) en bussen. In de brugconstructie zijn haarscheurtjes ontdekt. Hierdoor neemt veel vrachtverkeer de A15 om vervolgens de N3 bij Dordt richting de A16 te nemen om zo naar het zuiden te rijden. Andersom gebeurt dat uiteraard ook veelvuldig.
Volgens het Dordtse VVD-raadslid Maarten Burggraaf is de N3 hier helemaal niet op berekend. "De weg is al in slechte staat. We noemen 'm hier de landweg in plaats van de randweg. Nu het vrachtverkeer er massaal overheen rijdt, wordt het in rap tempo nog veel slechter.''
Burggraaf: ''Ook hebben bewoners last van het geluid van de vrachtwagens. Daarom moet er snel iets aan het onderhoud van de weg gebeuren." Burggraaf heeft inmiddels vragen over de N3 aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.''
De verwachting is dat de Merwedebrug rond half december gerepareerd zal zijn. Minister Schultz van Infrastructuur wil gaan kijken of dat sneller kan, liet ze vrijdag weten na afloop van de ministerraad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl