nieuws

Rotterdam viert World Food Day

Biologisch, gefermenteerd of glutenvrij eten: de Nederlander is de laatste jaren meer met voedsel bezig dan ooit tevoren en verzint steeds weer nieuwe diëten. Rotterdamse fijnproevers konden zich zondag op World Food Day laten bijpraten over hun liefhebberij.
Voedselbedrijven openden vanwege wereldvoedseldag de deuren voor het publiek. Alle prangende vragen over ons eten konden daardoor worden gesteld aan bedrijven uit de levensmiddelensector.
"We willen aandacht vragen voor de voedselproblematiek in de wereld. Daarnaast willen we vooral de consument een kijkje in de keuken geven en laten zien hoe ons voedsel wordt geproduceerd", zegt organisator Samuel Levie.

Grootste exporteur

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken opende Wereldvoedseldag zondagmiddag op het Schouwburgplein in Rotterdam. Hij benadrukte het belang van de foodsector, want na de Verenigde Staten is ons land de grootste voedselexporteur ter wereld.
"Neem Rotterdam. De haven is ongelooflijk belangrijk voor de voedselindustrie", vertelt de staatssecretaris. "Al het voedsel uit Nederland gaat via de haven de wereld in en andersom komt het voedsel uit de rest van de wereld via de haven Europa binnen. Het is echt een voedselknooppunt."