nieuws

Afgeleide blending 010-proef 'Anders Geregeld' succes

Het 'Anders Geregeld' branchevervagings-experiment op en rond de Rotterdamse West Kruiskade is een dusdanig succes dat de proefopstelling met nog eens drie maanden is verlengd.
Het loslaten van stringente kleine horecaregels en andere ondernemingsbeperkende gebiedsbepalingen is een zegening voor zowel de omzet als de onderlinge gemoedsrust tussen handhavers, winkeliers en kooplustig annex uitgaanspubliek.
De positieve resultaten van het afgelopen half jaar zijn in samenhang met het Centrummanagement en de West Kruiskade Alliantie van woningbouwcorporatie Woonstad aanleiding voorlopig op de succesvol ingeslagen weg door te gaan.
Of deze afgeleide voorloper gevolgtrek heeft voor het stadsbreder getrokken blending 010-experiment van wethouder Maarten Struijvenberg is nog niet bekend.
Bij dit specifieke Stadhuiselijk geïnitieerde Blending 010-experiment testen 25 geselecteerde ondernemers uit diverse Rotterdamse winkelgebieden hoe hen de versoepeling van diverse handhaving- en winkelwetregels bevalt.
Uiteindelijke doelstelling van deze los van elkaar functionerende opzetjes is het bevorderen van meer fysiek fun-shoppen in en rond het stadshart plus de voortschrijdende winkelleegstand tegengaan.
De Blending 010-test loopt tot april 2017.
Met Ron van Gelder, projectleider bij de overkoepelende West Kruiskade-Alliantieproject en uitverkoren Blender 010 onderneemster Jinai Looi onderhoudt Jack Kerklaan zich over het branche-vervagingssucces