nieuws

Kunstwerk Erasmushuis nadert oplevering

Het kunstwerk ter herinnering aan het geboortehuis van filosoof Desiderius Erasmus begint vorm te krijgen. Op de plek waar de Rotterdamse filosoof is geboren, vlak naast de Laurenskerk, staat nu al een kleine voorgevel van het toekomstige 'Erasmushuis'.
Het werk wordt deze week betegeld. De tegels vormen een afbeelding van de filosoof met daarop een paar van zijn teksten. Het gaat om ruim 1400 tegels. Stuk voor stuk met de hand gemaakt in een tegelfabriek in Friesland.
"Voor elke tegel is het ontwerp uitgewerkt. Er is een zeefdruk gemaakt met de hand en dat is weer afgebakken. Dus er zit veel handwerk in", zegt Diane de Graaf van het Erasmushuis.
Tegelzetter Andries Plating uit Friesland begint dinsdag met het aanbrengen van de enorme hoeveelheid tegels op de kale façade. 28 oktober moet hij klaar zijn, want dan komt burgemeester Aboutaleb het kunstwerk onthullen.
"Het is een onzekere planning, zeker met de weersverwachting. Niet alleen voor het tegelzetten. Het plan is ook dat de tuin al af is. En de bestrating", aldus de Graaf.
De onthulling van het 'Erasmushuis' valt samen met de 550e geboortedag van Erasmus.