nieuws

Sterrenkok 'overvalt' gezin Mijnsheerenland

De familie Vissering uit Mijnsheerenland heeft maandagavond iets anders gegeten dan de bekende Hollandse pot. Tot hun grote verbazing stond sterrenkok Gert Blom van het Rotterdamse restaurant Amarone voor de deur.
De familie had het bezoek te danken aan haar vaste bezoek aan de HEERLIJK10Daagse, een actie waarbij je voor relatief weinig geld kunt eten bij sterrenrestaurants door heel Nederland.
Volgende maand is de tiende editie. De organisatie wilde vanwege dit jubileum een vaste bezoeker verrassen. Uit een grote pot werd de familie Vissering getrokken. Zij heeft nog geen editie overgeslagen.
Zout
Om het gezin extra te verrassen kwam er naast de chef-kok een stel cheerleaders en een volledige fanfare mee. Na een kort optreden in de woonkamer was het tijd voor voor Gert Blom om aan de slag te gaan.
"Ik heb zelf al mijn spullen meegenomen, maar kwam net wel tot de ontdekking dat ik het zout ben vergeten", lacht Blom. "Gelukkig hadden ze dat hier ook in huis."
Kreeft
Het menu dat de familie krijgt voorgeschoteld bestaat uit veel visgerechten. Blom: "Veel mensen hebben toch wel vlees in huis, dus ik maak het juist met vis meer speciaal en extra feestelijk."
Bij het opdienen van het eerste gerecht - kreeft - heeft Blom de familie direct ingepakt. Moeder Eline: "Het is verrukkelijk. Een schilderijtje op een bord, echt schitterend."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl