nieuws

"We hadden zo lang voor deze reis gespaard..."

Zo'n 120 personen uit Rotterdam, Dordrecht en Den Haag zeggen dat ze zijn opgelicht door busmaatschappij Ester Touringcar. Ze zouden afgelopen vrijdag afreizen naar Spanje, maar wachtten vergeefs op een bus.
De gedupeerden claimen voor 275 euro per persoon te zijn getild. "We hebben daar uren staan wachten," vertelt een moeder die met haar vier kinderen voor het eerst op vakantie zou gaan. "De kinderen begonnen allemaal te huilen toen ze doorkregen dat de vakantie niet door zou gaan. We hadden hier zo lang voor gespaard."
De eigenaresse van het bedrijf beweert dat ze vrijdag in het ziekenhuis lag en dat de reis daarom niet kon doorgaan. Ze is bereid om een deel van de reissom terug te betalen, zegt ze.
De gedupeerden hebben ook contact opgenomen met het hotel in Spanje waar ze zouden verblijven, maar daar bleken ook geen kamers gereserveerd te zijn voor het gezelschap.
"Deze mevrouw organiseert al jaren reizen voor de Antilliaanse gemeenschap en tot nu toe is dat altijd goed gegaan," vertelt een andere gedupeerde. "Als ze ons niet gaat terug betalen, gaan we aangifte doen."
Ester Touringcar staat niet geregistreerd bij de Stichting Garantiefondsen.