FEYENOORD

Feyenoord domineert tegen Partizan Belgrado en staat na vijfklapper al met anderhalf been in kwartfinale Conference League

Cyriel Dessers viert het feestje met het uitvak na zijn goal bij Partizan Belgrado-Feyenoord
Cyriel Dessers viert het feestje met het uitvak na zijn goal bij Partizan Belgrado-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Twee keer kwam Feyenoord in Belgrado op achterstand, maar nadat de Rotterdammers eenmaal op voorsprong waren gekomen, was de beer los. De ploeg van Arne Slot won met 2-5 van Partizan en zet daarmee een hele grote stap naar de kwartfinale van de Conference League.
Het beginsignaal had amper geklonken, of van buiten het Partizanstadion werd een mega-lading aan vuurwerk de lucht ingeschoten. Dat duurde bijna drieënhalve minuut, maar daarna kon de aandacht dan eindelijk worden gevestigd op het veld. De eerste kans van de wedstrijd was voor Feyenoord. Reiss Nelson, die van trainer Arne Slot de voorkeur kreeg boven Alireza Jahanbakhsh, stuitte in de korte hoek op Aleksandar Popovic.
De eerste de beste kans aan de andere kant ging er echter direct in. Via Queensy Menig, oud-speler van onder meer PEC Zwolle en FC Twente, kwam de bal op de rand van het zestienmetergebied bij Bibras Natcho, die de bal doeltreffend in de linkerbenedenhoek plaatste. De 34-jarige Israëliër werd bij die actie geraakt door Fredrik Aursnes en moest zich direct na de goal laten vervangen.
Feyenoord liet zich door de tegentreffer niet uit het veld slaan, zette de thuisploeg fel onder druk en ging op jacht naar de gelijkmaker. Met resultaat, want de snelle 1-1 werd gevonden. Jens Toornstra, die de geschorste Guus Til verving en daardoor weer eens op een basisplaats kon rekenen, luisterde zijn startplaats op met een belangrijke goal die tot stand kwam na een succesvol één-tweetje met Luis Sinisterra.
Als er een ploeg aanspraak maakte op de tweede treffer, dan was het Feyenoord. Orkun Kökcü probeerde het van afstand, maar schoot over. Sinisterra kreeg tien minuten voor de pauze een betere kans. De Colombiaan passeerde Igor Vujacic en wilde het doel van Popovic onder vuur nemen, maar zag zijn schot via Sinisa Sanicanin over gaan. Vijf minuten voor de pauze kreeg Dessers de bal wél in het net, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Ontketend Feyenoord

Een doelpunt dat wel telde, kwam kort na rust niet van de voet van een Feyenoorder, maar van een speler van Partizan. Nemanja Jovic schoot amper een minuut na de pauze weer op voorsprong. De goal volgde na een inschattingsfout van Tyrell Malacia, die direct na de aftrap zomaar een corner weggaf. Maar net als in de eerste helft rechtte Feyenoord de rug en volgde het antwoord razendsnel. Met zijn vijfde doelpunt in zeven Conference Leaguewedstrijden toonde Cyriel Dessers zich wéér belangrijk voor Feyenoord. Een mislukt schot van de Belg viel binnen doordat keeper Popovic grabbelde.
Het bleek het startsein voor een prachtig restant van de avond. Waar Nelson eerder al heel dichtbij de 2-3 was, pegelde Lutsharel Geertruida de Rotterdammers voor het eerst op voorsprong. Na een fraaie individuele actie kreeg Luis Sinisterra de bal bij de rechtsback, die vanaf de rand van de zestien binnenschoot. Daar bleef het niet bij voor Feyenoord. Sterker nog, het bleek slechts de aanzet voor nog veel meer moois. Een schitterende treffer van Sinisterra bijvoorbeeld, die de bal op de borst aannam en vanaf twintig meter raak volleerde.
De 1400 meegereisde Feyenoord-fans mochten ook nog een vijfde keer juichen: op aangeven van Dessers mocht Toornstra zijn tweede treffer van de avond aantekenen. Het uitvak scandeerde vervolgens 'tien, tien, tien', maar zover kwam het niet. Desalniettemin heeft Feyenoord donderdagavond uitstekende zaken gedaan in Belgrado en staat het al met anderhalf been in de kwartfinale van de Conference League.
VIDEO: De Feyenoord-spelers vieren feest met de 1400 meegereisde fans
De Feyenoord-spelers vieren feest met de meegereisde aanhang

Partizan Belgrado - Feyenoord 2-5 (1-1)

13' 1-0 Bibras Natcho
20' 1-1 Jens Toornstra
46' 2-1 Nemanja Jovic
51' 2-2 Cyriel Dessers
64' 2-3 Lutsharel Geertruida
71' 2-4 Luis Sinisterra
77' 2-5 Jens Toornstra
Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Toornstra, Kökçü; Nelson (80' Jahanbakhsh), Dessers (87' Linssen), Sinisterra
Kijk hier de analyse van Feyenoord-watcher Sinclair Bischop op dit duel:
Analyse Partizan-Feyenoord: 'Een geweldige Europese avond in Belgrado'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl