nieuws

Londen beslist volgende week over vliegveld

vliegveld-vertrektijden-Rotterdam-Airport
vliegveld-vertrektijden-Rotterdam-Airport
De Britse regering neemt volgende week haar langverwachte besluit over de aanleg van een nieuwe landingsbaan bij een vliegveld rond Londen. Dit liet een woordvoerster van de Britse premier Theresa May dinsdag weten.
De keuze gaat tussen de aanleg van een nieuwe baan bij vliegveld Heathrow of Gatwick. Het besluit over de uitbreiding laat al 25 jaar op zich wachten en elke verdere vertraging zou grote economische schade kunnen opleveren, aangezien beide vliegvelden de grenzen van hun capaciteit hebben bereikt.
Het Britse kabinet sprak dinsdag ruim een uur over het besluit, dat uiteindelijk door een kleinere groep ministers zal worden genomen. ,,Er is een duidelijke overeenstemming over het belang van dit besluit voor de Britse economie en voor het land dat we willen zijn als we de EU
verlaten'', zei de woordvoerster van May. Binnen de regering is volgens haar nu ook overeenstemming over de noodzaak om een knoop door te hakken.
Een onderzoek in opdracht van de regering wees vorig jaar Heathrow aan als beste plek voor de uitbreiding, onder strikte voorwaarden rond nachtvluchten, lawaai en luchtkwaliteit. Europa's drukste vliegveld wordt daarom nog altijd gezien als de grootste kanshebber voor de nieuwe baan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl