nieuws

Rotterdamse basisschoolleerlingen leren door tijdens herfstvakantie

Feest voor de kinderen in onze regio. Het is namelijk herfstvakantie. Maar niet iedereen geniet van een weekje vrij. Leerlingen van basisschool de Globetrotter in Rotterdam gaan gewoon naar school.
"De kinderen moeten niets", vertelt schooldirecteur Claudia Bouwer. "Maar onze leerlingen mogen naar school als ze daar zin in hebben. Ze kunnen de uren die ze nu maken later inhalen."


De locatie aan het Afrikaanderplein telt in totaal 135 kinderen. 65 van hen zijn dinsdag aanwezig. De leerlingen blijken bijzonder gemotiveerd. "Ik vind het niets om buiten te spelen", vertelt Fatima. "Ik vind het veel leuker om samen met mijn vriendinnen naar de school te gaan."
De Globetrotter is het hele jaar niet zo strikt met de vakantieperiodes. Alleen tijdens de kerstvakantie is de school twee weken gesloten. Ook in het zomerseizoen kunnen de leerlingen gewoon naar school.
"Tijdens vakanties hebben we een speciaal programma", vervolgt Bouwer. "In de ochtend helpen we leerlingen met vakken die ze moeilijk vinden. In de middag ondernemen we activiteiten buiten de deur."