nieuws

HARO werkt zonder druk toe naar play-outs

De handballers van HARO Rotterdam staan stijf onderaan in de eredivisie. De Rotterdamse formatie is na acht duels nog puntloos. Maar reden voor paniek is er niet. Zelfs als de promovendus in de reguliere competitie over 22 duels geen enkel punt zou pakken, hoeft de club niet direct te vrezen voor een snelle terugkeer naar een lager niveau. In de play-outs in februari kan HARO dan alsnog alles rechtzetten. "Maar wij willen daarvoor wel punten pakken. We moeten de ploeg klaarstomen voor die play-outs," aldus coach Miki Zornic.
"Iedereen is verbaasd geweest over de nieuwe promotie en degradatie regeling. De reden weet ik zelf ook niet," vervolgt hij. Aanvoerder Lars van Aart: "We hebben tot februari om aan het team te bouwen. Het is een vreemde situatie, maar voor ons komt het wel goed uit."
Dat HARO nog niet heeft gewonnen is volgens Zornic logisch. "We hebben een nieuwe groep, voor de tweede keer in drie jaar moeten wij opnieuw beginnen. Het heeft tijd nodig om het op de rit te krijgen."
En die tijd krijgt HARO ruimschoots. Zaterdag speelt de Rotterdamse formatie thuis tegen Red-Rag/Tachos. Dat duel begint om 20.00 uur.