nieuws

Vijf generaties van Rotterdamse familie bij elkaar

Een bijzonder moment dinsdag in het geboortehotel van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Vier generaties van dezelfde Rotterdamse familie kwamen op kraamvisite om de jongste telg te bewonderen. "Het is grandioos dat iedereen er nog is om dit mee te maken", jubelt de trotse vader Ricardo Vermeulen.
Zijn zoon Rocco kwam maandagochtend ter wereld op precies de uitgerekende datum. De familie kwam dinsdag naar het geboortehotel om dit te vieren en de vijf generaties bij elkaar op de kiek te zetten.

Vroeg kinderen

De hele oer-Rotterdamse familie is vroeg begonnen aan kinderen. Betovergrootmoeder Willy (88) kreeg op 23-jarige leeftijd Gesina. Overgrootmoeder Gesina (66) beviel op haar beurt op haar 18e van Shirley. En oma Shirley (48) was 19 toen haar zoon en nu kersverse vader Ricardo werd geboren.
Ricardo is met zijn 28 jaar eigenlijk wel 'een latertje' in de familie. "Vroeger was het natuurlijk een stuk normaler om jong kinderen te krijgen. Ik had wel al de wens om vroeg kinderen te krijgen, maar mijn vrouw is twee jaar jonger en wilde nog even wachten."

Belofte

Een carrière, een caravan, een huis en twee auto's verder kwam Ricardo's lang gekoesterde wens uit. Dat de vijf generaties nu zo bij elkaar zitten is iets waar de Rotterdammer alleen maar van kon dromen.
"Mijn overgrootvader is twee jaar geleden overleden. Op zijn sterfdag heb ik hem beloofd dat Willy nog betovergrootmoeder zou worden", vertelt Ricardo.
Ook voor overgrootmoeder Gesina is het extra bijzonder dat ze de geboorte van Rocco nog heeft kunnen meemaken, omdat ze leukemie heeft overwonnen.
Met baby Rocco gaat het goed. Het gezin mag deze week nog naar huis.