nieuws

'Stuur het nou gewoon in!'

Roderick Jongschaap uit Dordrecht heeft wat aansporing van zijn vriendin nodig gehad, maar dat leidde wel tot een nominatie voor de WNF-Frans Lanting Photo Award. Hij doet samen met drie andere fotografen uit Zuid-Holland mee met de natuurfotowedstrijd van het Wereld Natuur Fonds.
Maar liefst 11.000 inzending zijn er dit jaar ingediend bij de jury, onder leiding van de wereldberoemde natuurfotograaf Frans Lanting. Uit dat recordaantal foto's zijn er dertig genomineerd in drie leeftijdscategorieën: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassen.
De twaalfjarige Faye de Rooij uit Pijnacker en de zestienjarige Daan Frionnet uit Gouda doen mee in de Young Talent-categorie. Hagenaar Ron van Gijn en Dordtenaar Roderick Jongschaap dingen mee in de categorie voor volwassenen.

Roeping gevonden

Faye de Rooij mag dan pas twaalf jaar oud zijn, maar zij heeft haar roeping al gevonden: natuurfotografie. Met de foto-apparatuur van haar vader legde zij een verweerde slagtand van een olifant vast. Ron Gijn wist twee synchroon vliegende grauwe ganzen vast te leggen. "Het leek wel een vliegshow van straaljagers."
Roderick Jongschaap reist veel en zijn fotocamera is sinds vier jaar zijn trouwe reisgenoot geworden (naast zijn vriendin dan). Hij fotografeerde vliegende vissen in Angola en wist net die ene vliegende vis, scherend over het water, vast te leggen."Toen ik te horen kreeg dat ik genomineerd was, kreeg ik kippenvel over mijn hele lichaam, ik heb de hele dag met een grote grijns rondgelopen", aldus fotograaf Jongschaap.
Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op de nominaties voor de Publieksprijs. Begin december zullen de prijzen worden verdeeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl