CHRISNATUURLIJK

Uit je bol met Chris Natuurlijk van 12 maart

Uit je bol
Uit je bol © Rijnmond
Van krokus tot narcis en tulp, zaterdag 12 maart ga je van 08:00 tot 09:00 uit je bol met Chris Natuurlijk over bollen, het Park, stemmen met het groene potlood en boekennieuws over leven op een eiland op de poolcirkel.
Van te voren weet je nooit wat er uit komt, maar Melitta van Bracht gaat uit haar bol als er weer zo’n mooi bolletje de kop opsteekt. In de Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid vertelt de botanicus over tulpen, narcissen en krokussen.
Je weet nooit wat er uitkomt
Je weet nooit wat er uitkomt © Rijnmond

Stemmen met het groene potlood

De schrijvers van het boek Stadsnatuur maken, een boek over natuur-inclusief bouwen, hebben de verkiezingsprogramma’s van politieke partijen in Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen geanalyseerd op groene en duurzame standpunten en vertellen in Chris Natuurlijk wat hen is opgevallen.
Stemmen met het groene potlood
Stemmen met het groene potlood © Pixabay

Niet terug naar Zocher, maar mét Zocher

In het Park bij de Euromast in Rotterdam spreekt Chris Natuurlijk met Wim Pijbes , directeur van de Stichting Droom en Daad en met kunsthistorica en tuinkenner Anne Mieke Backer over het Park dat met respect voor het negentiende-eeuwse oorspronkelijke ontwerp van de Zochers wordt gerenoveerd tot een park dat weer mee kan in de 21e eeuw.
| Foto:
| Foto:

Lekker lezen met boekenman Gert-Jan van Rietschoten

Over een vrouw die de Schotse Orkney-eilanden verlaat om een leven op te bouwen in Berlijn, een man die gaat wonen op een eiland op de poolcirkel en een Italiaans jongetje dat met zijn vader naar Londen verhuist; de boeken die Gert-Jan van Rietschoten zaterdag in Chris Natuurlijk bespreekt, gaan over ontheemd raken en op een andere plek weer zien te wortelen. En hij eindigt met een boek over thuiskomen.
Boeken die Gert-Jan van Rietschoten bespreekt in Chris Natuurlijk van 12 maart
Boeken die Gert-Jan van Rietschoten bespreekt in Chris Natuurlijk van 12 maart © Rijnmond
Zaterdag 12 maart van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl