OEKRAÏNE

Wil je zien! Toffe droneshow voor wereldvrede met De Hef in Rotterdam als decor

Droneshow voor wereldvrede bij De Hef in Rotterdam
Droneshow voor wereldvrede bij De Hef in Rotterdam © Mothership
Geen zware, maar lichte kost en met een knipoog, zeggen de makers. In het geheim is deze week 's nachts een droneshow bij De Hef in Rotterdam opgenomen die in het teken van wereldvrede staat.
In de video zie je hoe een vredesduif op een oorlogstank poept. Die lost daarna op. Uit de resten ervan ontstaat een bloem die staat voor het nieuwe leven. "Met dit lichtkunstwerk hoop ik iedereen een hart onder de riem te steken. Een boodschap die bij iedereen binnenkomt. Met een vredesduif die voor iedereen in de wereld herkend wordt als teken van vrede", zegt Jeroen Everaert van het Rotterdamse creatief bureau Mothership.
Het was volgens de bedenkers geen optie om niks te doen, nu de wereldvrede in het nauw komt. "We willen helpen. Onze emoties delen en laten zien hoe verschrikkelijk we dit vinden."

Honderd drones

De kernboodschap is volgens Everaert 'zo snel mogelijk vrede'. Daarom is de titel van het lichtkunstwerk ASAP. De afkorting staat voor as soon as possible, ofwel zo snel mogelijk. Het bijzondere van dit kunstwerk is dat er maar liefst honderd drones bij gebruikt zijn. Check de beelden hieronder zelf.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl