nieuws

Onderzoek naar grote vechtpartij Ameide

Politie (archieffoto)
Politie (archieffoto)
De gemeente Zederik gaat onderzoek doen naar de vechtpartij in Ameide die vorige week het feest rond de jaarlijkse paardenmarkt ontsierde. Waarnemend burgemeester André Bonthuis wil helder krijgen wat er precies is gebeurd. Volgens inwoner en lokaal poiticus Wim van Dijk heeft de politie te hard ingegrepen.
Onschuldige mensen hebben klappen gekregen van agenten, stelt Van Dijk, die in de gemeenteraad van Zederik zit voor de lokale partij VKG. "We willen niks goedpraten. Er zijn inderdaad dingen gebeurd, maar er zijn grenzen en die zijn door de politie overschreden", zegt hij.

Irritatie over beveiliger

De vechtpartij brak rond middernacht uit, nadat een bezoeker een beveiliger had geslagen. In de tent was volgens Van Dijk irritatie ontstaan over diens optreden. De beveiliger zou zonder goede reden meerdere mensen de tent uit hebben gezet.
Nadat de eerste klappen waren gevallen, riep de beveiliging de hulp in van de politie. Die pakte in een café in de buurt diverse mensen op. Zij hadden volgens het raadslid niets met de onlusten in de tent te maken, maar kregen wel rake klappen. "We hebben medische gegevens om dat aan te tonen", zegt Van Dijk.
De politie heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd. Uiteindelijk arresteerden de agenten in Ameide vier mensen.
De gemeente Zederik bevestigde woensdag na berichtgeving in de lokale krant Het Kontakt dat er een onderzoek komt. Hoe dat precies wordt uitgevoerd, is nog onbekend.