nieuws

'Enfant terrible' Kyrgios komt niet naar Ahoy

Nick Kyrgios
Nick Kyrgios © Kiyoshi Ota (ANP
Nick Kyrgios komt niet naar het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het Australische 'enfant terrible' is als basketballiefhebber in februari liever aanwezig bij de jaarlijkse NBA All-Star-game, waarvoor hij is uitgenodigd.
Toernooidirecteur Richard Krajicek wilde Kyrgios eigenlijk aan zijn contract houden, maar ziet daar vanwege de laatste ontwikkelingen vanaf. De nummer 14 van de wereld misdroeg zich onlangs tijdens het Mastertoernooi van Shanghai, door geen serieuze tegenstand te bieden aan Mischa Zverev. Hij werd door de ATP voor acht speelweken geschorst, maar omdat Kyrgios zich laat behandelen door een sportpsycholoog is die schorsing teruggebracht tot drie weken.
"Je ziet wat er kan gebeuren als hij moe is en weinig zin heeft, zoals in China. Dat willen we het publiek niet aandoen. Daarop besloten we dinsdag om zijn contract te ontbinden. We willen een op en top tennisprof op de baan zien. Kyrgios verkiest zijn passie boven zijn professie," zegt Krajicek tegenover de NOS.
Dinsdag legde Krajicek nog Stan Wawrinka vast voor de editie van 2017. De Zwitser was al een keer de sterkste in Rotterdam. Wawrinka is drievoudig Grand Slam-winnaar. Zo won hij dit jaar nog de US Open door Novak Djokovic in de finale te verslaan.
Ook de top-tien spelers Rafael Nadal en Dominic Thiem komen naar Ahoy. Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 13 tot en met 19 februari.