nieuws

Transportsector voorzichtig positief over Merwedebrug

Merwedebrug
Merwedebrug
De transportsector vindt dat het "nog erg lang duurt" voordat zwaar verkeer weer over de Merwedebrug mag. Toch zijn de brancheorganisaties EVO en TLN "tevreden over de besluitvaardigheid van Rijkswaterstaat". Gedupeerde bedrijven kunnen een schadevergoeding tegemoetzien.
"Het is inderdaad zo dat bedrijven worden geraakt in hun omzet", erkende minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen
. Ze zegde toe dat zo snel mogelijk een commissie wordt opgericht die alle aanvragen voor 'nadeelcompensatie' gaat bekijken.
"Iedereen die vindt dat hij schade heeft kan zich daarbij melden. We zullen ook zorgen dat dit bekend is in de regio", aldus Schultz.

'Compensatie wordt goed bekeken'

Jeroen Bol van transportorganisatie EVO is er blij mee: "Het is een crisissituatie met veel schade voor het bedrijfsleven. Gelukkig is er ook aandacht voor. De nadeelcompensatie wordt erg goed bekeken."
Toch houdt hij een slag om de arm. "Of het voldoende is, zal de tijd moeten uitwijzen."
Volgens de sector lijdt het bedrijfsleven minimaal een half miljoen euro per dag schade doordat ze de Merwedebrug in de A27 niet mogen gebruiken.
De zwakke plekken in de brug worden vanaf zaterdag gerepareerd. Het kan nog een week of zes duren voordat het zware verkeer er weer overheen mag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl