nieuws

Elvis Manu: 'Het was een memorabele avond'

Feyenoord - Zorya Luhansk was twee seizoenen geleden het absolute hoogtepunt in de loopbaan van Elvis Manu bij Feyenoord. Donderdag staat het duel weer op het programma. "Dat moment neemt niemand meer van mij af, ik word er nog steeds aan herinnerd", zegt de aanvaller.
Op 29 augustus 2014 plaatste Feyenoord zich voor de Europa League door in Rotterdam met 4-3 te winnen van de ploeg uit Oekraïne. De heenwedstrijd werd 1-1. Het scheelde niet veel of Feyenoord vloog eruit tegen Zorya Luhansk, want tien minuten voor tijd was de stand nog 3-3. Maar toen maakte Manu de treffer waaraan Feyenoord 1,3 euro miljoen verdiende. "Het was vier minuten blessuretijd, uiteindelijk ging ik het maar proberen en toen het lukte ontplofte de Kuip."
De Dordtenaar vertrok een jaar later bij Feyenoord naar Brighton & Hove Albion op het tweede niveau in Engeland. Dat is tot nu toe geen succes. Tussentijds werd Manu ook nog verhuurd aan Huddersfield Town. "Feyenoord blijft mijn club, ik volg ze altijd live op televisie. Het gaat goed, als ze die lijn doortrekken, wie weet wat er dan mogelijk is."