nieuws

Voorzitter PvdA Ridderkerk neemt het op tegen Samsom en Asscher

Nieuwe concurrentie voor Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jacques Monasch. Voorzitter Gerard Bosman van de Ridderkerkse PvdA stelt zich ook kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de landelijke partij.
De 60-jarige Bosman is een van de oprichters van Linksom!, een linkse stroming binnen de PvdA met honderd leden. Zij vinden dat de partij een andere koerswijzing nodig heeft, met een nieuwe geloofwaardige leider.
Wat volgens hen vooral misgaat, is dat de PvdA alleen maar bezuinigt en niet investeert. "Op het gebied van inkomen, zorg, werk en onderwijs, overal hebben we daar last van", legt Bosman uit.
Volgens de Ridderkerker is een nieuw links programma niet genoeg voor verandering. In het partijprogramma van vier jaar geleden stond immers ook dat er naast bezuinigingen ook investeringen zouden worden gedaan, klaagt Bosman. "De partij is de geloofwaardigheid kwijt door de kloof tussen wat we opschrijven en wat we doen."
Bosman is niet echt bang voor geduchte concurrentie van Asscher en Samsom. "Ik denk dat ik voldoende kans maak om deze klus aan te kunnen. Ik word gesteund door mijn eigen achterban van honderd mensen. Ik hoop dat we het onder mijn leiding opnieuw kunnen doen."
Op 9 december wordt bekend wie van de kandidaten de lijsttrekker wordt voor de PvdA tijdens de verkiezingen op 15 maart. Op 22 december wordt de conceptkandidatenlijst bekendgemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl