nieuws

Bizonfoto Vlaardingse fotograaf de wereld over

Dawn of the Bison
Dawn of the Bison © Jasper Doest
Vlaardinger Jasper Doest (37) heeft een eervolle vermelding gekregen in de prestigieuze fotocompetitie Wildlife Photographer of the Year. Zijn foto 'Dawn of the Bison' reist nu de hele wereld over.
Doest schoot de plaat afgelopen zomer in alle vroegte in de Kennemerduinen in Noord-Holland. De kracht van de foto van bizons zit hem volgens de maker in het ragfijne tegenlicht en de mooie achtergrond.
De jury van de Wildlife Photographer of the Year maakte een keuze uit 50.000 inzendingen uit 95 landen. De foto’s worden beoordeeld op onder andere creativiteit en technische complexiteit. Zelf noemt Doest het de Oscars voor natuurfotografie.
De veelgeprezen afbeelding van Doest is nu te zien in het Natural History Museum in Londen. "Ik ben er trots op dat zo'n twee miljoen mensen dit Nederlandse landschap straks zien", zegt de Vlaardinger.
Stijl
De fotograaf vindt het lastig om zijn stijl te benoemen. "Mijn werk gaat over schoonheid en kwetsbaarheid. Ik wil mensen raken."
Eerder won Doest al prijzen met zijn werk van Japanse makaken, Indische kraanvogels en Spaanse ooievaars. Ook schoot hij voor het tijdschrift National Geographic een special over Nationaal Park de Biesbosch.
Doest volgde ook Rotterdamse spreeuwen:
Andere geroemde foto's: