nieuws

Betoverende Rotterdamse wildernis onder water vastgelegd

De onderwaterwereld van Rotterdam levert verrassende beelden op. Vanwege de bijzondere ligging aan de rivier en de nabijheid van de zee leven onder de waterspiegel veel vissen en micro-organismen. De wildernis onder water is vastgelegd in de natuurfilm 'Rotterdam: Wildernis onder Water'.
"Rotterdam is een spannend gebied, omdat het heel stedelijk en industrieel is. Aan de andere kant is de havenstad onder water een van de grootste natuurgebieden van Nederland", vertelt natuurfilmer Leontine van de Stadt.
Hoogstandje
De totstandkoming van de onderwaterfilm is een technisch hoogstandje. Duikers hebben gewerkt met camera's met grote lenzen die meer en scherper kunnen waarnemen.
Bijzonder is de medewerking van micro-fotograaf Wim van Egmond uit Berkel en Rodenrijs. Met een planktonvisnet en een microscoop heeft hij de allerkleinste waterbeestjes prachtig in beeld gebracht.
"Met een pipet leg ik ze één voor één op een dekglaasje en als je dat goed doet en ze niet platdrukt, kan je daar foto's en filmpjes van maken", vertelt de gedreven kunstenaar.
Serie
Rotterdam: Wildernis onder Water gaat volgende week in première op het Wildlife Film Festival in Rotterdam. Later dit jaar is de film onderdeel van een serie over de Nederlandse onderwaterwereld op televisie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl