nieuws

Elia tegen Zorya nog niet bij wedstrijdselectie

Eljero Elia zit donderdagavond nog niet bij de wedstrijdselectie van Feyenoord. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst treedt dan aan in de Europa League tegen Zorya Luhansk, maar die wedstrijd komt voor de aanvaller te vroeg. ''Met Elia wil ik geen risico nemen, maar hij is klaar voor zondag'', zei Gio op de persconferentie in aanloop naar het Europese duel.

Elia kwam maandagavond ruim een uur in actie bij de reserves van Feyenoord. ''Hij speelde goed in het tweede en is helemaal fit. Ik vond het belangrijk dat hij minuten maakte. Met name om weer het vertrouwen te krijgen in zijn schouder. Hij kreeg er een behoorlijke tik op, maar hij had er al snel geen last meer van. Hij is helemaal fit en zal donderdag nog een goede training afwerken."

Bepalend

De Rotterdammers staan na de winst op Manchester United en het verlies tegen Fenerbahce momenteel tweede in groep A. 'De aankomende twee duels met Zorya zullen bepalend zijn voor het vervolg en de uitkomst van deze groep. Ze hebben een goed team. Dat hebben ze laten zien in de wedstrijden tegen Manchester en Fenerbahce'', aldus Van Bronckhorst.
Twee seizoenen terug plaatste Feyenoord zich nog ten koste van Zorya voor de groepsfase van de Europa League. Van Bronckhorst, die toen als assistent-trainer onder hoofdcoach Fred Rutten werkte, weet zich die wedstrijd nog goed te herinneren. ''Dat duel heb ik deze week nog even teruggekeken. Het was een heel bijzondere wedstrijd, waar alles in zat. Ik snap dat veel supporters er mooie herinneringen aan hebben.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl