nieuws

Donderdag in Bureau Rijnmond

Logo Bureau Rijnmond
Logo Bureau Rijnmond
In Bureau Rijnmond op TV Rijnmond besteden we donderdag aandacht aan twee straatroven, een onderzoek naar mensensmokkel, een mishandeling en een schietincident. En opnieuw aandacht voor een dodelijke aanrijding en openlijk geweld.
Op 8 en 9 september vonden in de Dr Albert Schweitzerdreef en in de Koekoekstraat in Maassluis twee straatroven plaats. In beide gevallen werden van oudere slachtoffers halkettingen weggerukt. De politie zoekt getuigen.


Mensensmokkel

In Sliedrecht hield de politie op 20 augustus twee mannen aan op verdenking van mensensmokkel. Ook werden drie mannen die naar Engeland zouden gesmokkeld worden opgepakt. De politie zoekt nog één verdachte en laat beelden van hem zien.

Spijkenisse

In de nacht van vrijdag op zaterdag 10 september gooide een groep jongeren stenen en vuurwerk naar een snackbar in Spijkenisse. Op een bovengelegen woning kwam vuurwerk op het balkon terecht. Bureau Rijnmond besteedde al eerder aandacht aan dit onderzoek, maar vraagt de kijkers opnieuw om hulp.

Opnieuw aandacht voor dodelijk schietincident

Bij een dodelijk verkeersongeval op de Laan van Bol’es in Schiedam kwam vorig jaar op 6 november de 21-jarige Schiedammer Hamidou Laiti om het leven. Het slachtoffer wordt rond 22:10 uur geschept door een zwarte Seat Leon en hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen. Er zijn vijf verdachten aangehouden en ook weer vrijgelaten, maar ze blijven wel verdachte. Inmiddels draait het geruchtencircuit op volle toeren in Schiedam-noord. Er wordt gezegd dat de aanrijding met opzet plaatsvond. De politie wil hierover graag meer weten.

Mishandeling

Op vrijdag 5 augustus 2016 liep een 55-jarige vrouw in winkelcentrum de Scholver te Capelle aan den IJssel vanaf Albert Heijn in de richting van de rolbaan, die leidt naar de parkeergarage. Uit tegenovergestelde richting kwam een man aanlopen, die bij het passeren tegen het slachtoffer begon te schelden en haar tegen haar knie schopte . De politie laat beelden van deze man zien.

Schietincident in Rotterdam

De Pleinweg en de Texelsestraat in Rotterdam waren op 4 september 2016 het toneel van een schietincident. Een onbekende man loste een of meerdere schoten en een man met een schotwond meldde zich enkele minuten later bij een ziekenhuis. Wat gebeurde er precies in deze straten. De politie hoopt met beelden antwoord van de kijkers te krijgen.

Kijk naar Bureau Rijnmond

‘Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond waarbij politie en Openbaar Ministerie de hulp van de kijkers vraagt bij het oplossen van misdrijven. Bureau Rijnmond is op donderdagmiddag, rond 17.20 uur te zien op RTV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl